Investeer in de samenleving van morgen

Download Banx

Slow banking beleggen?

Meer en meer beleggers willen dat hun investering een goede sociale impact heeft. Daardoor hebben banken de immense taak om producten te maken die bijvoorbeeld klimaatverandering of waterschaarste tegengaan.

Daarom geven we beleggers een duidelijk en divers aanbod van fondsen die oplossingen bieden voor hedendaagse en toekomstige uitdagingen op ecologisch en sociaal-maatschappelijk vlak. Deze fondsen worden beheerd door Belfius Investment Partners. Ah ja, want zij ondertekenden het kwaliteitscharter van de United Nations Principles for Responsible Investment (UNPRI).

Efficiënt fondsenbeheer

Hoe testen we een belegging? Via vier niveaus van screening en met een specifieke ‘Socially Responsible Investment-benadering’ om te zien of een belegging naast financieel interessant ook duurzaam is.

De strategieën die de fondsbeheerder bij het beheer van de fondsen hanteert, zijn bijvoorbeeld de volgende:

Basisonderzoek met wettelijk verplichte uitsluitingen.

Dit komt neer op het uitsluiten van de sectoren van wapens, gokken, tabak.

Een meer grondige screening die verder gaat dan de wet.

Gebaseerd op Belfius’ beleid en specifiek voor de
volgende sectoren:

  • Afgewezen door Belfius: palmolie, soja, oliewinning, steenkoolwinning

  • Afhankelijk van 
de onderneming: elektriciteitsproductie, mijnindustrie

Een "best-in-class"
benadering voor bedrijven.

Alleen de best presterende bedrijven op het gebied van duurzame ontwikkeling in hun sector of regio worden geselecteerd.

Een thematische aanpak.

We zoeken naar bedrijven die actief werken aan mondiale duurzaamheidsuitdagingen zoals waterschaarste en duurzaam bosbeheer, hernieuwbare energie en schone technologie, voedselvoorziening en -kwaliteit, veiligheid en privacy, en gezondheid.

Oh ja, ook dit nog...


Daarnaast stellen we je ook vier fondsen voor die elk een verschillende risicoprofiel hebben met een andere asset allocatie.

Maar, eerlijk is eerlijk. Niet alle fondsen in ons aanbod worden beschouwd als 'duurzaam' in de strikte zin van de regelgeving. Maar het is wel onze ambitie om onze klanten in de toekomst nog groenere producten aan te bieden dan we nu al doen.

Ready? Set

Go! Ontdek de app en word vandaag nog Banx-klant in minder dan 5 minuten.

Alles wat je nodig hebt is een telefoon met tenminste iOS 13 of Android 7

Download de app